Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΗΠΑ: Η επέλαση του χιονιά

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ουάσινγκτον και στις γειτονικές πολιτείες από την κακοκαιρία που παρέλυσε την περιοχή και άφησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα από την Παρασκευή έφτασε ακόμα και τα 97 εκατοστά και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για νέα χιονοθύελλα στην περιοχή από την Ουάσινγκτον ως την Φιλαδέλφεια το βράδυ της Τρίτης.

Οι αεροπορικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα θα είναι περιορισμένες τη Δευτέρα στα αεροδρόμια Ντάλες και Ρέγκαν, αλλά και σε αυτό της Βαλτιμόρης.

Από την Φιλαδέλφεια νότια στη Βαλτιμόρη, την Ουάσινγκτον και την Βιρτζίνια οι βασικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί από τα χιόνια, αλλά η διέλευσή τους εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη λόγω του παγετού. Πολλές δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες και προαστιακοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων είναι περιορισμένα--περίπου τριάντα ακυρώθηκαν--το ίδιο και τα δρομολόγια του μετρό στην Ουάσινγκτον. Τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές και τη Δευτέρα.

Το μεγαλύτερο ύψος του χιονιού--97 εκατοστά--καταγράφηκε στο Ελκριτζ του Μέριλαντ, νότια της Βαλτιμόρης. Στην Ουάσινγκτον το χιόνι έφτασε τα 45 εκατοστά, στην Φιλαδέλφεια τα 72 και στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης τα 63 εκατοστά.

"Ηταν μια επική θύελλα", δήλωσε ο Αντριου Ούλριχ, μετεωρολόγος από το AccuWeather.com Inc, στην Πενσιλβάνια. "Η ποσότητα του χιονιού ήταν απίστευτη", πρόσθεσε.

Από το χιόνι στέγες υποχώρησαν σε σπίτια, σε ένα σχολείο και μια εκκλησία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία στην Βιρτζίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου