Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον ΟΚΑΝΑ

Με αφορμή την τοποθέτηση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φώφης Γεννηματά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
"Με την τοποθέτηση της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η κα Γεννηματά, στην ουσία απεκάλυψε το λόγο της απουσίας της από τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την μετεγκατάσταση των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας σε Δημόσια Νοσοκομεία.
 
Προφανώς ξεχνά ότι όλες οι μονάδες ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας στήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά θέματα.ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
Για το μεν ένα, την μετεγκατάσταση των Μονάδων, οι χώροι έχουν βρεθεί, το επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει, οι δαπάνες είναι ελάχιστες και το μόνο που λείπει είναι πολιτική βούληση, η οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει.
 
Για το δεύτερο, την απορρόφηση του πλήθους των 3.500 ατόμων για το οποίο ουδείς έχει αντίρρηση, απαιτούνται εξεύρεση χώρων, υποδομές, στελέχωση και βεβαίως χρηματοδότηση, η οποία επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει.
 
Επομένως μιλάμε για ευχολόγιο με άγνωστο ορίζοντα υλοποίησης.
 
Η θέση λοιπόν του Δήμου Αθηναίων είναι ξεκάθαρη: Εδώ και τώρα μετεγκατάσταση των δύο Μονάδων ΟΚΑΝΑ και πλήρης συμπαράσταση στην προσπάθεια της πολιτείας για την απορρόφηση της λίστας των 3.500 ατόμων, όποτε αυτή και αν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
 
Περιμένω επίσης την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να πληροφορηθούν ο εμπορικός κόσμος και όλοι οι πολίτες, ποιος ενδιαφέρεται και ποιος όχι για την κατάσταση στο ιστορικό κέντρο".

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου