Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις εκ των έσω

Θυελλώδεις οι αντιδράσεις για ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις, ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τις εξελίξεις να είναι κρίσιμες για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος. "Πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές βελτιώσεις στο προεδρικό διάταγμα για τα εργασιακά ώστε να συμβαδίζει με το Σύνταγμα και να μην οδηγηθούμε σε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων" δήλωσε στον Α984 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
Και πρόσθεσε : "Δε μπορεί όμως ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να περάσει με Προεδρικό Διάταγμα χωρίς να έρθει καν στη Βουλή. Θα μπορούσε να είχε γίνει και εσωτερικός διάλογος νωρίτερα"

 Για το ασφαλιστικό ανέφερε πως δεν γνωρίσει αν κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα το καταψηφίσει, ενώ σε ερώτηση για τους χειρισμούς Λοβέρδου, είπε πως ο κάθε υπουργός δεν εκφράζει τον εαυτό του αλλά την κυβέρνηση.


Δεν αποκλείει τώρα διορθωτικές κινήσεις ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις.  "Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να αρθούν τα στραβά του ΠΔ", υπογράμμισε, επίσης στον Α984, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, προσθέτοντας για το Ασφαλιστικό ότι πρέπει πρώτα να το δει για να αποφασίσει εάν θα το ψηφίσει.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα συζητηθεί την Τρίτη στις 17.00 το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις. Την Τετάρτη κατατίθεται το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, από το 2011 θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, κάτι που συνεπάγεται περικοπές και για όσους συμπληρώσουν συντάξιμα έτη έως το 2015. 
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την απεργία της Τετάρτης, ώστε να εκφραστεί, όπως τονίζει, η μεγάλη πανεργατική αντεπίθεση στον  εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα.

Παρέμβαση και του Αλέξη Τσίπρα για το Προεδρικό Διάταγμα.
Με επιστολή του ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περιμένει την έκδοση του πρακτικού επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προτού υπογράψει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κρίση ηθική, κοινωνική, αλλά και κρίση του κοινοβουλευτισμού και καλεί τον Κάρολο Παπούλια ως ρυθμιστή του πολιτεύματος, να εξασφαλίσει την εφαρμογή του Συντάγματος.
Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου