Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στους δρόμους οι ροδακινοπαραγωγοί

Κλειστός παραμένει ο κόμβος της Κουλούρας στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, από και προς τη Βέροια, καθώς οι ροδακινοπαραγωγοί συνεχίζουν τον αποκλεισμό του. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.



Σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Έδεσσας - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Μαυροβουνίου, προχώρησαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (30/11) ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας, διεκδικώντας την υλοποίηση μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.

Όπως επισήμαναν εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών Πέλλας, η κινητοποίηση έχει συμβολικό χαρακτήρα και ο αποκλεισμός του οδοστρώματος αναμένεται να είναι παροδικός.

Την ίδια στιγμή, ροδακινοπαραγωγοί από τη Σκύδρα, με περίπου 70 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στον κόμβο Μαυροβουνίου, χωρίς ωστόσο να προκαλούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου, ομάδα ροδακινοπαραγωγών από το Νομό Ημαθίας, αποτελούμενη από περίπου 35 άτομα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, μετέβη στις Πρέσπες, όπου διεξήχθη η άτυπη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ.

Πρόθεση των ροδακινοπαραγωγών, όπως είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν, ο πρόεδρος της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» Ν. Ημαθίας, Τάσος Χαλκίδης, δεν είναι να προχωρήσουν στον αποκλεισμό τον δρόμων, αλλά να «πιέσουν», ώστε να δοθεί λύση σε μία σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν, με κυριότερο εκείνο που αφορά στην τιμή που θα εισπράξουν, για τα ροδάκινα που διέθεσαν το καλοκαίρι στις βιομηχανίες.

Οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στους βουλευτές των Νομών. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη, η απάντηση που έχουν πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου