Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Eπιτέλους! Η Διπλή Ανάπλαση για την πόλη της Αθήνας και την ομάδα της, τον Παναθηναϊκό, γίνεται πραγματικότητα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης συμμετείχε σήμερα στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη Διπλή Ανάπλαση, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το όραμα της Διπλής Ανάπλασης για την πόλη της Αθήνας και την ομάδα της, τον Παναθηναϊκό, γίνεται πραγματικότητα καθώς και την πεποίθηση ότι δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα μέχρι την υλοποίησή του.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε :

«Η κα υπουργός έδειξε πολιτικό θάρρος και πολιτικό ρεαλισμό. Πολιτικό θάρρος διότι δεν χρησιμοποίησε ούτε καν τον εύλογο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της για να ασχοληθεί με αυτό το δύσκολο αλλά ονειρικό έργο για την Αθήνα, και ρεαλισμό, διότι με την πρόταση την οποία μας παρουσίασε, και που καταρχήν ως Δήμαρχος σας λέω ότι θα την υποστηρίξω στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, το όραμα της Διπλής Ανάπλασης θα γίνει πραγματικότητα.
Το όραμα της Διπλής Ανάπλασης είχε πάντοτε, και αυτό είναι η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στις Κασσάνδρες και στους συκοφάντες, δύο κυρίως θέματα :

Το ένα ήταν το γήπεδο της ομάδας της πόλης και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Και το δεύτερο ήταν ο καινούριος μεγάλος πνεύμονας πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης στη Λ. Αλεξάνδρας. Σε αυτό το πράσινο θα προσθέσετε το επιπλέον πράσινο στον Ελαιώνα, που είναι προσφορά του Δήμου Αθηναίων, με την θυσία του Πολυλειτουργικού κτιρίου του Δήμου, συνολικής επιφάνειας 43.000 τ.μ.».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μόνος χαμένος, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε :

Η πόλη της Αθήνας δεν είναι χαμένη, είναι κερδισμένη. Και είναι κερδισμένη περιβαλλοντικά, είναι κερδισμένη αναπτυξιακά, είναι κερδισμένη κοινωνικά. Διότι μέσω των έργων του γηπέδου, των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, των εμπορικών κτιρίων, των δρόμων και των άλλων έργων υποδομής που χρειάζονται, συν τη διαμόρφωση της Λ. Αλεξάνδρας, σε μια εποχή δύσκολη γίνονται επενδύσεις κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα και δημιουργούνται θέσεις εργασίας που θα είναι τουλάχιστον 3.000. Αυτός και μόνο ο αριθμός τα λέει όλα.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι οικονομική επιχείρηση. Ο Δήμος είναι θεσμός. Ως θεσμός λειτούργησε και η υλοποίηση του οράματος της Διπλής Ανάπλασης είναι η δικαίωσή του.

Θέλω λοιπόν να δω όλοι αυτοί που μέχρι τώρα είπαν και έγραψαν όσα είπαν και όσα έγραψαν και κάποιοι άλλοι που έπραξαν, όσα έπραξαν, τι θα έχουν να πουν.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου