Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κάλπες και Δημοκρατία

 ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Η οργάνωση της ΟΝΝΕΔ, η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε μία ιστορική εκλογική ανάδειξη προέδρου.Εκλογή προέδρου από τη βάση.Τον τελευταίο καιρό έχουμε ακούσει και δει πολλά.Πραγματοποιείται μία διελκυνστίνδα μεταξύ των τριών υποψηφίων, ειδικά δε μεταξύ του Κώστα Χατζή και του Αντρέα Παπαμιμίκου, των δύο επικρατέστερων για την προεδρία.
Για κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, για το πως φτάσαμε στην εκλογική αυτή διαδικασία, είναι εύκολο να διακρίνει και να κρίνει συμπεριφορές και τα πρόσωπα που τις φέρουν.
Θέτω ένα απλό ερώτημα, απόλυτα λογικό και ξεκάθαρο: Γιατί αυτοί οι οποίοι φώναζαν για ανοιχτές διαδικασίες και για δημοκρατικό άνοιγμα των εκλογών στη βάση της οργανωσης, τώρα προτείνουν περιορισμένο αριθμό καλπών για την εκλογική διαδικασία. Είναι αντίφαση αυτό ή δεν είναι;Δηλώνει ασυνέπεια μεταξύ λόγου και πράξεως;Καταδεικνύει καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτικές πρακτικές;
Αυτοί οι οποίοι "διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους" και υπερασπίζονταν το "δημοκρατικό άνοιγμα" στη βάση ήταν η πλευρά του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Από την άλλη ο Κώστας Χατζής σκεπτόμενος με σωφροσύνη διέβλεπε τις δυσκολίες της ανοιχτής διαδικασίας και υπερτόνιζε ότι έπρεπε να γίνει σωστός σχεδιασμός και οργάνωση αυτής.
Τώρα που ο Κώστας Χατζής ζητά κάλπες παντού, για να γίνει έτσι πραγματικότητα το δημοκρατικό άνοιγμα στη κοινωνία, του παρουσιάζουν τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες.
Οι διαδικασίες, πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι παιχνίδια εντυπώσεων, αλλά θέματα ουσίας.
Τα προσωπεία τα φορούσαν οι υποκριτές της αρχαίας τραγωδίας.Δεν θέλουμε νέους υποκριτές στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα, που τείνει να μετακυλήσει σε ένα νέο είδος ελληνικής τραγωδίας.
Θέλουμε γνησιότητα και αυθεντικότητα στο λόγο.
Μαχητικότητα και καινοτομία στην πράξη.
Ιδεολογία και πολιτισμό στην πρακτική.
Θέλουμε έμπρακτο λόγο και έλλογη πράξη!
Στοιχεία που τα φέρει ο Κώστας Χατζής, ο επόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ!

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Ο Κώστας Χατζής ενώ θέλει κάλπες παντού γιατί να θέλει να αποκλείσει τους Έλληνες των οργανώσεων του εξωτερικού από τις διαδικασίες;;; Γιατί άραγε;; Δεν θέλουμε τη συμμετοχή όλων των μελών αυτής της οργάνωσης απ' όποιο μέρος κ αν βρίσκονται;;; Ή μήπως χωρίζουμε τους ΟΝΝΕΔίτες σε κατηγορίες;;

    Αυτοί που ζητούσαν ανοιχτές διαδικασίες από την πρώτη στιγμή, θέλουν και κάλπες παντού (ποτέ δεν το αρνήθηκαν αυτό...). Θέλουν τη συμμετοχή όλων γιατί έτσι θα ενδυναμωθεί η οργάνωση.. Πιστεύουν στη δύναμη της κάθε Οννεδίτισας και του κάθε Οννέδίτη...
    Πιστεύουν στη συμμετοχική Δημοκρατία..
    Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανένα σύστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή