Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο «Ζορό» πέταξε τη μάσκα του...

Αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο αρνήθηκε την τρίτη πρόταση ανανέωσης από την ΑΕΚ και όλα δείχνουν ότι τους επόμενους μήνες θα αποτελέσει «παρελθόν». O Αργεντινός που ξεκίνησε από το ζενίθ, έφτασε πλέον στο ναδίρ... «Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο», λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ίσως αυτή η έκφραση να έχει εφαρμογή στην περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο.


Το παιδί από την... Κολόν

Πάτησε το... πόδι του στην Αθήνα το 2007, προερχόμενος από την άσημη Κολόν Σάντα Φε και στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε τονίσει πως θα κάνει τα πάντα στο γήπεδο για να βγάλει «ασπροπρόσωπους» τους ανθρώπους που τον έφεραν στην «Ένωση».

Τον πρώτο καιρό, όντας άγνωστος στο ελληνικό κοινό ο Αργεντινός αντιμετωπίστηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ με επιφυλακτικότητα, αφού πριν λίγους μήνες είχε υποστεί ρήξη χιαστών και δεν ήταν σίγουρο ότι είχε επανέλθει σε φουλ αγωνιστική κατάσταση.
Λίγο καιρό αργότερα όμως, έμελλε ο μακρυμάλλης επιθετικός να γίνει το αγαπημένο παιδί των οπαδών της «Ένωσης», οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο του, τον επιθετικό που έλειπε από την ομάδα για αρκετό καιρό.

Η πρώτη παράσταση!

Ο 24χρονος τότε Μπλάνκο θα κάνει το ντεμπούτο του μπροστά στους φίλους της ΑΕΚ στην αρχή της Superleague και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου του 2007. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και τα πρώτα δείγματα του Μπλάνκο θα αποτελέσουν... γεγονός.

Ο Μπλάνκο σημειώνει 2 τέρματα κόντρα στους Περιστεριώτες, είναι συνεχώς μέσα στις φάσεις και αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τους αμυντικούς των «μπλε». Τα «σύννεφα» της... αμφισβήτησης γύρω από τον Αργεντινό άσο θα φύγουν και η ΑΕΚ θα βρει τον επιθετικό που μπορεί να υστερούσε σε τεχνική κατάρτηση, ήταν όμως ο «killer» που σκότωνε... απροειδοποίητα.

Η μάσκα του «Ζορό»

Ο Μπλάνκο είναι τυπικός στο σκοράρισμα όπως οι... Άγγλοι στα ραντεβού τους και σε ένα παιχνίδι με την Βέροια θα πετύχει το γκολ και θα πανηγυρίσει, βγάζοντας τη μάσκα του Ζορό από την κάλτσα του.
Ο ελληνικός Τύπος θα βρει το... προσωνύμιο που αρμόζει στον Αργεντινό και οι φίλοι της «Ένωσης» θα απαιτούν την συμμετοχή του Μπλάνκο στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Λίγο καιρό μετά... οι αρμόδιοι του «αθάνατου» ελληνικού ποδοσφαίρου θα «χτυπήσουν», απαγορεύοντας στον Αργεντινό να φοράει τη μάσκα του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών γιατί όπως υποστηρίζουν πρόκειται για... δυσφήμιση και διακωμωδηση του αθλήματος.

Η σεζόν 2007/08 θα βρει τον Μπλάνκο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Superleague με 20 γκολ και την ΑΕΚ να... τρέχει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 1,5 εκατομμυρίων που υπήρχε για αγορά του «Ζορό» από την Κολόν Σάντα Φε.

Λιγότερα γκολ αλλά παραμένει ο... Μπλάνκο!


Η επόμενη σεζόν θα βρει τον Αργεντινό εξασφαλισμένο οικονομικά, αφού έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ της καρδιάς του, γίνεται «αυτοκόλλητος» με τον Νάτσο Σκόκο που τότε έγινε παίκτης των «κιτρινόμαυρων» και ο καιρός κυλάει... αρμονικά!

Ο Μπλάνκο δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα αλλά στο τέλος της σεζόν πετυχαίνει 14 τέρματα, προσφέρει αρκετές ασίστ και χρεώνεται σπουδαία παρουσία σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου πετυχαίνει δύο γκολ αλλά στο τέλος δεν πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή είναι μέχρι σήμερα η... τελευταία μεγάλη παράσταση του «Ζορό».

Παίζει μέχρι και δεξί μπακ...


Η περσινή σεζόν δεν ήταν και η... ιδανική για τον Μπλάνκο. Βλέπει τον Ραφίκ Τζεμπούρ να επανέρχεται μετά τα μισά της σεζόν, πολλές φορές να παίρνει φανέλα βασικού και εκείνος να αγωνίζεται πότε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, πότε στα αριστερά, ενώ στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον έβαλε ως και δεξί μπακ!

Ο «Ζορό» πάντως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς φαίνεται προβληματισμένος, μένει σε πολλά ματς μακριά από τα «δίχτυα» και ξεκινάει να δέχεται την αμφισβήτηση των φίλων της «Ένωσης», οι οποίοι πάντα όμως δείχνουν υπομονή, αφού δεν ξεχνούν την προσφορά του Αργεντινού τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ταυτόχρονα, ξεκινούν και οι... μουρμούρες του Μπλάνκο προς τη διοίκηση, αφού βλέπει άλλους παίκτες στην ομάδα να εισπράττουν πολύ παράπανω χρήματα, ποσά δυσανάλογα με τα όσα είχαν προσφέρει αυτοί στην ΑΕΚ και τα όσα είχε κάνει αυτός για την «Ένωση».

Το τελευταίο γκολ του Μπλάνκο χρονολογείται στις 21 Μαρτίου στην Τούμπα, όπου η ΑΕΚ κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Από τότε δεν είναι... μυστικό πως ο «Ζορό» έχει... βγάλει τη μάσκα του, καθώς η γκίνια αλλά και τα όσα τον απασχολούν, έχουν επισκιάσει την απόδοση του.

Ο «Ζορό» πέταξε τη μάσκα του...

Ο μάνατζερ του Αργεντινού, Γκουστάβο Οναϊντια απέρριψε τρεις διαδοχικές προτάσεις της ΑΕΚ για τον πελάτη του. Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή, αφού πλέον οι πιθανότητες να ανανεώσει ο Μπλάνκο είναι μηδαμινές.
Το «κοντερ» του πάντως στην ΑΕΚ μέχρι στιγμής έχει γράψει 68 συμμετοχές, 37 γκολ και 16 ασίστ. Όλα όμως δείχνουν ότι η μάσκα του «Ζορό» δεν θα βγει ξανά από τον 27χρονο επιθετικό.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου