Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ήταν “μακέτο” η συγκέντρωση Μιχαλολιάκου στον Πειραιά;

Τα παπαγαλάκια τρόμαξαν μόνο από τον όγκο της συγκέντρωσης ή από το περιεχόμενο της;

Για να παραφράσουμε την ιστορική φράση του Σημίτη, αφού δεν βρήκαμε κάτι πιο δεικτικό για δυό τρία απελπισμένα δημοσιεύματα που προσπαθούσαν να πείσουν (χωρίς εικόνες βεβαίως – βεβαίως) ότι η προχθεσινή συγκέντρωση Μιχαλολιάκου είχε “γύρω στα χίλια άτομα”.

Αυτά τα δημοσιεύματα μάλλον είναι “μακέτο” αφού απευθύνονται πρωτίστως σε αυτούς που δεν ήταν στην συγκέντρωση ή δεν είχαν κάποιον γνωστό που να συμμετείχε. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η αίθουσα του ΟΛΠ (χωρητικότητας χιλιών ατόμων) ήταν κατάμεστη από άκρη σε άκρη. Κατάμεστος ήταν ο προθάλαμος, αλλά και ο προαύλιος χώρος που υπήρχαν οθόνες για αναμετάδοση της ομιλίας. Με τους πλέον συγκρατημένους υπολογισμούς, υπήρχαν πάνω από 2,000 άτομα λοιπόν, πράγμα που προσπάθησαν να αποκρύψουν όσοι εξέφρασαν τις “εκτιμήσεις” τους. Εάν δεν γνώριζαν από μετρημα, μπορούσαν απλώς να παραθέσουν μία εικόνα ή ένα πλάνο. Δεν το έκαναν και αυτό φανερώνει τις προθέσεις τους.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή λοιπόν ότι η συγκέντρωση ήταν ανέλπιστα μεγάλη παρά την απαξίωση της κοινωνίας στα πρόσωπα των πολιτικών. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σοβαρό δείγμα για τη συνέχεια.

Εκεί όμως που ο Μιχαλολιάκος έκανε την διαφορά, ήταν ακριβώς το περιεχόμενο της ομιλίας του. Αυτό ακριβώς ήταν και το σημείο που πανικόβαλε τους κατά συνθήκη συκοφάντες αλλά δικαίωσε όλους τους ανθρώπους που πήγαν εκεί για να ακούσουν έναν λόγο διαφορετικό από τα “ξύλινα κλισέ” των πουρκουάδων που οδήγησαν την χώρα στην απαξίωση και το μνημόνιο.

  • Ο Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε την παραίτηση του, ΠΡΙΝ από τις εκλογές, δίνοντας την ηχηρότερη απάντηση σε όσους μιλούσαν για “σκοπιμότητες” και “αποτυχίες”.
  • Ο Μιχαλολιάκος μίλησε για ΠΑΤΡΙΔΑ, έννοια που ξέχασαν δυστυχώς πολλοί από το πολιτικό σύστημα με αποτέλεσμα να την αφήνουν έρμαιο του κάθε λαμογιού.
  • Ο Μιχαλολιάκος μίλησε για “Ελιτ” και πλούσιους φίλους. Αμφιβάλλει κανείς ότι η μήτρα της διαπλοκής είναι η αδίστακτη και δυστυχώς Ελληνικότατη “Ελίτ” που διαβάλλει ή προωθεί πολιτικά πρόσωπα για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες τους;
  • Και τέλος, ο Μιχαλολιάκος είπε κάτι πολύ σημαντικό: Το δικό μου πρόγραμμα δεν θα το φτιάξει κάποια διαφημιστική του Κολωνακίου, αλλά οι Πειραιώτες πολίτες, επιστήμονες, όσοι ζουν στον Πειραιά και τον αγαπούν.

Το τελευταίο είναι από μόνο του μία αποκάλυψη για το πως η χώρα μας από λίκνο πολιτικής σκέψης, κατέστει οστεοφυλάκιο αυτής.

Ο Βασίλης αναφέρθηκε λοιπόν σε όλα αυτά τα στοιχεία που απασχολούν το “Ολυμπία” εδώ και χρόνια. Όλα αυτά που πολεμάμε ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Είναι αυτονόητο ότι θα έχει την στήριξη μας ΞΕΚΑΘΑΡΑ  και μέχρι τέλους.

Δίκαια θα πουν πολλοί φίλοι ότι αυτά είναι απλή ρητορική. Θα απαντήσουμε ξεκάθαρα ότι ακόμα και η ρητορική έχει εκλείψει αφού οι εραστές της διαπλοκής πλέον δεν κρύβονται. Περηφανεύονται για τις ισχυρές φιλίες τους και απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία την έννοια “Ηθική” και ¨Πατρίδα”, δηλαδή το συμφέρον του συνόλου έναντι του συμφέροντος των ολίγων. Το ότι παραιτήθηκε για εμάς είναι έμπρακτη απόδειξη του κατά πόσον εννοεί τα όσα λέει.

Εάν κάποιος άλλος υποψήφιος ανεξαρτήτως κόμματος και προέλευσης “τολμήσει” να παραιτηθεί με την ίδια επιχειρηματολογία, θα έχει και αυτός την αμέριστη στήριξη μας.

Αυτά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου