Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στον Τ. Μαντέλη

Ο Υπουργός Τ. Μαντέλης ομολόγησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS, ότι έχει λάβει χρηματικά ποσά, σε τραπεζικό λογαριασμό συμφερόντων του, από την εταιρεία SIEMENS, κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός και πάντως ενεργό πολιτικό στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη.
Υπενθυμίζω, ότι, όταν "έσκασε" το σκάνδαλο SIEMENS - "Χριστοφοράκων" κλπ, αρκετά πριν τις εκλογές, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Α.Παπανδρέου, ανεστάλη η κομματική ιδιότητα, τόσο του κ. Μαντέλη όσο και του κ. Τσουκάτου, μέχρι την τελική διαλεύκανση των καταγγελιών που τους αφορούσαν, σε σχέση με τη SIEMENS.
Ως πολίτης, ως νομοταγής δημοσιογράφος, ως διευθυντής του καναλιού EXTRACHANNEL3 και ως πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, την ιστορία και τα στελέχη του οποίου ουδείς δικαιούται να προσβάλλει με έκνομες και ανήθικες ενέργειες, έκρινα ότι έπρεπε να ζητήσω την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του κ. Μαντέλη, για να ερευνήσει την υπόθεση του η Δικαιοσύνη, χωρίς κίνδυνο νέων¨"Χριστοφοράκων".
'Εστειλα λοιπόν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το ακόλουθο έγγραφο αίτημα.

Επειδή στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι.

Προς
τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
κ. Ιωάννη Τέντε


Κύριε Εισαγγελέα,

Μετά την σημερινή ομολογία του πρώην υπουργού κ. Τάσου Μαντέλη, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής που εξετάζει το «σκάνδαλο SIEMENS», ότι έχει λάβει, σε τραπεζικό λογαριασμό συμφερόντων του, χρηματικά ποσά από την γερμανική εταιρεία SIEMENS, ως πολιτικό πρόσωπο και κατά την διάρκεια περιόδου που ελέγχεται από την Εξεταστική Επιτροπή,

ΣΑΣ ΖΗΤΩνα ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα ώστε να απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα του κ. Τάσου Μαντέλη και να τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει – κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει – πιθανά ποινικά αδικήματα του κ. Μαντέλη και να του επιβάλει τα από τους νόμους προβλεπόμενα.
Το αίτημά μου στηρίζεται στο ότι ο κ. Μαντέλης, που ως γνωστό είναι σύμβουλος-συνεργάτης ξένης Κυβερνήσεως, εάν είναι κολάσιμος για όσα ομολόγησε και όσα τυχόν αυτά υποκρύπτουν, για ενέργειες και παραλείψεις αυτού και ίσως άλλων προσώπων, είναι πιθανόν να αναχωρήσει από την χώρα, για να αποφύγει τυχόν κολασμό του.

Ως Έλληνας πολίτης και ως νομοταγής δημοσιογράφος, έχω δικαίωμα στο παραπάνω αίτημα, από το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, που μπορεί να παραπέμπει και σε άλλες ανάλογες, για να αποκαλυφθούν και να ξεκαθαρισθούν επί τέλους άνομες και απαράδεκτες συμπεριφορές πολιτικών και άλλων προσώπων, που μπορεί να συνέβαλαν στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο, που αντιμετωπίζουν η πατρίδα μας και οι πολίτες της.


Με κάθε τιμή


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Γ. ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ
Δημοσιογράφος μέλος ΕΣΗΕΑ
Σύμβουλος Διοίκησης «EXTRA Channel 3»
με καθήκοντα Γενικού Διευθυντή
και Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου