Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω συλλαλητηρίου των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, που πλην του προαστιακού παραμένουν ακινητοποιημένα για έξι ώρες, έως τις 17:00. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων, ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων που αναμένονται σε δημόσιο αλλά και Ιδιωτικό τομέα. Συλλαλητήριο για τις 18.30 έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στα Προπύλαια. Θα προηγηθεί η συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά την οποία όπως δήλωσε στον Α984 ο Πρόεδρος της ΓΣΣΕ Γιάννης Παναγόπουλος, θα εισηγηθεί γενική απεργία στις 5 Μαίου...


Ερωτηθείς για την ακύρωση της χθεσινής συνάντησης των συνδικαλιστών με τον υπουργό εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο τόνισε ότι υπόκειται στους περιορισμούς της δημοκρατίας: “Η πλειοψηφία, είπε, αποφάσισε να μην πάμε. Εγώ δε συμφωνούσα. Ακούω, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο δε διαπραγματεύεται, πρέπει λοιπόν η διαπραγμάτευση να γίνει μέσω της κοινωνικής πίεσης. Θα δώσουμε τη μάχη, κατέληξε ο κος Παναγόπουλος και θα κάνουμε την προσπάθεια. Θα δώσουμε μάχη -τόνισε- να υπογράψουμε και συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ταυτόχρονα τα συνδικάτα προετοιμάζουν πυρετωδώς και τις κινητοποιήσεις τους την Πρωτομαγιά.
Την ίδια ώρα, κάλεσμα για ενωτική απεργιακή συγκέντρωση στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , σε επιστολές του προς τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ , το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων , το ΚΚΕ , τους Οικολόγους Πράσινους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα  συνδικάτα , κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις , που αντιμάχονται , όπως αναφέρει , την κυβερνητική πολιτική να ξεπεράσουν τις μεταξύ τους διαφορές και την κριτική που ασκούν ο ενας στον άλλο προκειμένου μέσω αυτής της ενωτικής πρωτοβουλίας να δημιουργηθεί η αναγκαία δυναμική και να εκδηλωθεί η αγωνία των εργαζομένων σε αποφασιστικότητα με μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις Εν τω μεταξύ με 12 ώρες καθυστέρηση απέπλευσε την Τρίτη το κρουαζιερόπλοιο ΖΕΝΙΘ, το οποίο παρέμεινε αποκλεισμένο στο λιμάνι του Πειραιά, από συνδικαλιστές ναυτεργάτες, εξαιτίας της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι για το καποτάζ. Οι ναυτικοί έχουν προγραμματίσει και πάλι 24ωρη απεργία την 1η Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου