Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Διεθνές Συνέδριο για την παρουσίαση και ανάλυση του χρηματοδοτικού μηχανισμού “JESSICA”

Ο Δήμος Αθηναίων και η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Αθήνας (ΑΕΔΑ) Α.Ε. διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνέδριο για την παρουσίαση και ανάλυση του χρηματοδοτικού μηχανισμού "JESSICA" που στοχεύει στη χρηματοδότηση περιβαλλοντικά φιλικών αναπλάσεων στις πόλεις. Το συνέδριο υπό τον τίτλο "JESSICA ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στο Αμφιθέατρο του 9,84, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα και κατ' επέκταση για την εξεύρεση πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Αθηναίων πρωτοπορεί εισάγοντας νέες λύσεις και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, όπως το JESSICA, ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλει στη χάραξη μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής, που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το τούνελ της οικονομικής ύφεσης στο οποίο έχει εισέλθει. ...

Σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνήσει το πως μπορούν οι ελληνικές πόλεις να αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό μηχανισμό JESSICA, που θα αποτελέσει βασικό μηχανισμό χρηματοδότησης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Το συνέδριο θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη όπως:  
  • ο κ. Γιώργος Κολυβάς στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG REGIO
  • ο κ. Χρήστος Κοντογεώργος, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΙΒ - JESSICA
  • ο κ. Γιώργος Κρεμλής στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG ENV
  • ο καθηγητής Γιώργος Πετράκος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας
καθώς και άλλους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες άλλων Ευρωπαϊκών Πόλεων.
 
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο συνέδριο, μπορούν να στείλουν αίτηση στο φαξ: 210 5222743 ή στο email aeda@aeda.gr
 
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5201611-612 (κα Μακέδου ή κα Μπαρζούκα) και στο www.aeda.gr
 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου