Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Έληξε η υπόθεση με το "Στροφάδες 4"

Δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους, στην υπόθεση του πλοίου «Στροφάδες IV», με σημαίας Μάλτας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Κερατσινίου προερχόμενο από το λιμάνι της Ντέρνας.
Στο πλοίο επέβαιναν δέκα φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές και επτά Λίβυοι αστυνομικοί.
Το "Στροφάδες IV" είχε 16μελές πλήρωμα, 10 Ουκρανούς και 6 Αιγύπτιους.
Για την οριστική διευθέτηση της υπόθεσης, απομένει η ολοκλήρωση των διαδικασιών χορήγησης νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και ταξιδιού στους επιβαίνοντες, από τις αρμόδιες αρχές και πρεσβείες τους.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, υπό τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο, Αθ. Μπούσιο, λειτουργώντας συντονισμένα με τις αντίστοιχες της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον Αρχηγό Αντιστράτηγο, Λ.Οικονόμου, ακολουθώντας τις εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή και του Γενικού Γραμματέα, Αθ. Χριστόπουλου, προέβησαν από την πρώτη στιγμή σε όλες τις ενέργειες που απέβλεπαν στην ασφάλεια του πληρώματος και των επιβαινόντων του πλοίου.
Μετά τον ασφαλή κατάπλου του στο λιμάνι του Κερατσινίου, παρασχέθηκαν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις στους επιβαίνοντες με την αυτοπρόσωπη παρουσία στο χώρο και του γενικού γραμματέα κ. Χριστόπουλου, ώστε η διαμονή, διαβίωση και επικοινωνία καταστεί ανετότερη.
Σε όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, καθώς και με τις Πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Λιβύης και της Μάλτας ενημερώνοντας για τους χειρισμούς που αφορούσαν πρωτίστως στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου