Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Αφωνία Καμίνη για τη λαθρομετανάστευση

 

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, 10.11.2010

Κάποιος θα πρέπει να πάρει θέση και να δεσμευθεί απέναντι στους Αθηναίους για την πάταξη της εγκληματικότητας στα περισσότερα-για να μη πούμε σε όλα- Διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων. Και κάποιος κάποτε θα πρέπει να βάλει τέλος σ’ αυτό το παραμύθι για τα δήθεν δικαιώματα των λαθρομεταναστών. Δεν είναι «ρατσισμός» η τήρηση του νόμου από τις συμμορίες των αλλοδαπών που λυμαίνονται τις περιοχές της πρωτεύουσας. Και δεν είναι «ξενοφοβία» η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων που υφίστανται την τρομοκρατία όλων αυτών που καταχρώνται της φιλοξενίας της πόλης- λίκνο της Δημοκρατίας.

Η «απελευθέρωση» της Αθήνας δεν είναι δουλειά του Δημάρχου. Είναι υποχρέωση του Κράτους που έχει δεμένα τα χέρια του Δημάρχου. Ωστόσο, θα θέλαμε να ακούσουμε τι σκέφτονται οι υποψήφιοι γι αυτό το σοβαρό θέμα. Τον κύριο Κακλαμάνη τον έχουμε ακούσει. Μήπως έχει να μας πει κάτι και ο κύριος Καμίνης, ο οποίος διετέλεσε και Συνήγορος του Πολίτη; Ο σημερινός δήμαρχος, προς τιμήν του, ήταν αυτός που έσωσε τη τιμή της κυβέρνησης Καραμανλή, εκείνη τη νύχτα που κάηκε η Αθήνα. Συμπαραστάθηκε στους κατοίκους και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους εμπόρους που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» που ήταν εκείνο το βράδυ; Με ποιο τρόπο βοήθησε τα δικαιώματα των πολιτών που καταπατήθηκαν βάναυσα; Μήπως άκουσε κανείς κάποια δήλωσή του; Ήταν επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής, αλλά στην ουσία ήταν «κρατικός υπάλληλος» που προφανώς δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στον εργοδότη του.

Σήμερα τι λέει ο κύριος Καμίνης για τον Άγιο Παντελεήμονα, και πως σκέφτεται να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπολιτών του σ’ εκείνη αλλά και σε άλλες περιοχές; Θα καταγγείλει την απουσία του Κράτους, δηλαδή της Κυβέρνησης, και την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης, ή μήπως δεν του το επιτρέπει η «ευαισθησία», για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των λαθρομεταναστών, της Δημοκρατικής Αριστεράς της οποίας είναι υποψήφιος με την συγκατάθεση του ΠΑΣΟΚ; Εν ολίγοις θα θέλαμε να μάθουμε αν ο κύριος Καμίνης βάζει στην ίδια ζυγαριά τα δικαιώματα των δημοτών του-από τους οποίους ζητάει να τον ψηφίσουν- με τα «δικαιώματα» των αλλοδαπών συμμοριτών που έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε πόλη του φόβου. Στο καμίνι της πολιτικής όλοι κρινόμαστε. Και οι πομφόλυγες έχουν ένα τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου