Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι στο βόλεϊ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο βόλεϊ, ολοκληρώνεται απόψε με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακού και τον Ηρακλή, στις 19:00. Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές με τους ερυθρόλευκους να εκτίουν τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας που τους είχε επιβληθεί από πέρυσι.
Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει χωρίς νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές (εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και εκτός από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης) και τον Ηρακλή από την εντός έδρας ήττα στο ματς με τον ΑΟ Κηφισιάς.
Το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς είναι δεδομένο, αλλά δεν είναι και το μοναδικό αφού υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος που αφορά τις μάχες των πάγκων.
Ο Ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού Φλάβιο Γκουλινέλι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώτη του ομάδα στην Ελλάδα, ενώ ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ηρακλή Φρέντι Μπρουκς θα βρεθεί αντίπαλος με τον άνθρωπο που του έδωσε για τελευταία φορά οδηγίες ως αθλητής.

"Μπορεί να συνεργάστηκα για λίγο καιρό μαζί του, αλλά έμαθα πολλά δίπλα του αφού είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής", είπε ο Ελληνοκουβανός στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας με τον Ιταλό να ανταποδίδει τις φιλοφρονήσεις: "Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, αλλά η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έμαθα από τον Φρέντι αφού στην θητεία μου στον Ηρακλή συζητούσαμε πάρα πολύ και φαινόταν ότι βρισκόταν σύντομα στους πάγκους".
Ο κ. Γκουλινέλι αρνήθηκε πάντως ότι αυτό το ματς είναι μια μάχη "δασκάλου εναντίον μαθητή". "Αυτό ίσως βολεύει τους δημοσιογράφους, αλλά είναι ένα παιχνίδι Ολυμπιακού, Ηρακλή και τίποτα άλλο", ενώ ανάλογη ήταν και η απάντηση του Φρέντι Μπρουκς: "Δεν σκέφτομαι ότι απέναντι θα είναι ο κ. Γκουλινέλι, αλλά την ομάδα μου και πως θα την βοηθήσω να παίξει καλύτερα".
Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στον Ηρακλή είναι δεδομένες οι απουσίες των Στάνκου, Χαραλαμπίδη αλλά κατά πως φαίνεται ο Αντρέι Κράβαρικ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

"Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει κι είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε βελτιωμένοι, παρά την σχετική πίεση που υπάρχει από τα δύο προηγούμενα αποτελέσματα. Ισως τεχνικά δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι" είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού με τον τεχνικό των "κυανόλευκων" να συμπληρώνει: "Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις που υπήρχαν. Όμως το τελευταίο διήμερο δουλέψαμε καλά, ηρεμήσαμε αρκετά και πιστεύω ότι θα παίξουμε το βόλεϊ που πραγματικά μπορούμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου