Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Απαγόρευση απόπλου

Απαγόρευση απόπλου σε αρκετά λιμάνια και πορθμεία της χώρας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με τα δελφίνια προς Αργοσαρωνικό και με τα φέρι μπόουτ προς Σαλαμίνα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου προς τα νησιά των Σποράδων. «Δεμένα» τα πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης ενώ μόνο με πλοία κλειστού τύπου εκτελούνται τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα  προς Κέρκυρα. Κλειστό και το πορθμείο Πρίνου-Καβάλας.


Εν τω μεταξύ, στον προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου προσέκρουσε χθες το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ» με αποτέλεμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στη γωνία του δεξιού πρυμναίου προβόλου.

Το πλοίο ενώ είχε αναχωρήσει προς τον Πειραιά, διαπιστώθηκε αδυναμία κλεισίματος του δεξιού καταπέλτη. Αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου, προς αποκατάσταση της βλάβης και κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, υπήρξε επαφή του πλοίου με τον προβλήτα.

Μετά από τη διενέργεια ελέγχου, δεν διαπιστώθηκε ζημιά η οποία να θίγει την αξιοπλοΐα του πλοίου, ενώ παράλληλα έγινε αντικατάσταση της βλάβης του καταπέλτη.Το «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΧΙΙ» απέπλευσε τελικά για Πειραιά με 1063 επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου