Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Διεθνή έκθεση τουρισμού WTM

Θολό παραμένει για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας το τοπίο των κρατήσεων από την αγγλική αγορά, όπως αυτό αποτυπώθηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των εν ελλάδι τουριστικών γραφείων Γιώργος Τελώνης, όπου έδωσε το παρόν στην έκθεση, υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση στη Βρετανία, αλλά και η αδυναμία της ελληνικής πλευράς να δηλώσει τι μέλλει γεννέσθαι στο μέτωπο του ΦΠΑ (αύξηση ή μείωση των συντελεστών) δε μπορούν να δώσουν σαφή μηνύματα για τον αριθμό των άγγλων που θα ταξιδεύσουν φέτος στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδας στην WTM, ο κ. Τελώνης τη χαρακτήρισε ιδιαιτέρως καλή, τόσο σε αισθητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επαφών. Ο κ. Νικητιάδης αποδύθηκε σε αγώνα δρόμου επαφών με παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και συνεντεύξεων με σημαντικά ΜΜΕ.

Ο κ. Νικητιάδης κάνοντας πράξη την πρόθεση για απεξάρτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από τους "μεγάλους" TO'S πραγματοποίησε συναντήσεις και με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, Rynair, Easy Jet, Monarch, στις οποίες εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά εξετάζει συνεργασίες τόσο με τους παραδοσιακούς Tour Operator's, αλλά και με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Με τη συνδρομή των περιφερειών, όπως τονίζεται, θα δημιουργηθούν κοινά προγράμματα διαφήμισης.

Η ελληνική παρουσία στο Λονδίνο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και πιθανώς να σημάνει την απαρχή για νέο κύκλο συζητήσεων για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του κόσμου» πήρε το Μουσείο της Ακρόπολης από τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας. Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παραλαμβάνοντας το βραβείο εκδήλωσε την αισιοδοξία του ότι με την βράβευση αυτή έπεσε και το τελευταίο τείχος, δίνοντας νέα ώθηση στην υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου