Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Το Νησί που έγινε bestseller..



Το μικρό νησάκι, η αρχαία Καλυδών, του νομού Λασιθίου στην Κρήτη, που αργότερα ονομάστηκε από τους Ενετούς , Σπιναλόγκα (Spina lunga) το μικρό αγκάθι, αποτέλεσε αρχικά οχυρό λόγω της γεωγραφικής του θέσης ενώ αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως λεπροκομείο.
Η τελευταία αυτή ιδιότητα του νησιού, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης της Βρετανής συγγραφέως Victoria Hislop για τη δημιουργία ενός μυθιστορήματος, με τίτλο το Νησί.
Έγινε διεθνές bestseller με εκατομμύρια πωλήσεις ανά τον κόσμο και φυσικά την Ελλάδα.
Η πρώτη του έκδοση έγινε το 2005 στην Αγγλία, ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και στη χώρα μας.
Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει ότι μία επίσκεψη της στο χώρο του νησιού κατά τη διάρκεια διακοπών, υπήρξε αρκετή για να εμπνευστεί καθώς αισθάνθηκε πως αυτό ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος, με πολύ καλή ατμόσφαιρα και ενέργεια.
Αρνήθηκε τη μεταφορά του βιβλίου στο Χόλιγουντ, καθώς στόχος της είναι να παρουσιαστεί η ιστορία όσο πιο ανθρώπινα γίνεται, αποφεύγοντας τις παραγωγές που υπερβάλλουν δημιουργώντας τον κίνδυνο να παρουσιάσουν τα σημάδια της ασθένειας με τέτοιο τρόπο που να κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να μοιάζουν τρομακτικοί.
Αντίθετα, θετική υπήρξε ως προς τη μεταφορά του διηγήματος στη μικρή οθόνη από ελληνικό ιδιωτικό κανάλι, δηλώνοντας ενθουσιασμένη με την εξαιρετική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα και τους ηθοποιούς που είναι παραπάνω από εκπληκτικοί και δεν θα μπορούσαν να μοιάζουν περισσότερο με τους ήρωες που είχε φανταστεί..
Η Ελλάδα μέσα από τους αιώνες υπήρξε πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, εμπλουτίζοντας το συναισθηματισμό, εκφράζοντας νοήματα πέρα από τη διάνοια.

http://acheloidahellenic.blogspot.com/2010/10/bestseller.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου